EPTIs majoritetsägda venture Parkamo reser 21,4 miljoner i en övertecknad serie A-finansiering
Categories:

Venture buildern EPTI (”EPTI” eller “Bolaget”) har i delårsrapport Q3 2021 offentliggjort att det majoritetsägda dotterbolaget Parkamo GmBH (“Parkamo”) genomfört en nyemission om totalt 21,4 miljoner SEK som blev övertecknad. Kapitalanskaffningen innebär en post money värdering om 97,9 miljoner SEK och Parkamo kan också informera om stärkt användartillväxt i sin gröna app för parkering.

Parkamo har huvudkontor i München och erbjuder världens första klimatkompenserade parkering. Parkamo hjälper till att lösa trafikproblem i städer genom en app som låter förare söka, jämföra och betala för tillgängliga parkeringsplatser.

Investeringen leddes av Stockholmsbaserade Aggregate Media (investerare i bland annat Readly, cryptzone och LeoVegas). Bland teckningsåtagare fanns EPTI och Allanova family office. Den nya investeringen avser att växa Parkamos utvecklingsteam och närvaron på dess kärnmarknader Sverige och Tyskland. Parkamo planerar dessutom att fördjupa sina partnerskap med kommuner, leverantörer av parkeringsappar och ägare av parkeringshus.

Parkamo har hittills under 2021 sett en användartillväxt på över 100% och en månatlig tillväxttakt sett till intäkter på 48%. Uthyrningen av parkeringsplatser genom Parkamo har ock ökat med cirka 370% hittills under 2021. Appen är för närvarande tillgänglig i 20 europeiska länder däribland Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och i Norden.

Katharina Wagner, medgrundare och VD för Parkamo kommenterar: "Vi är oerhört stolta över att Parkamo har uppnått en ökad användartillväxt hittills under 2021. Därigenom har vi bevisat vårt värdebidrag för våra användare och partners. Genom sitt stöd validerar våra investerare attraktionskraften och tillväxtpotentialen hos vår tjänst och gör det möjligt för oss att erbjuda Parkamo till ännu fler användare runt om i Europa. För att Europas städer ska frodas måste stadsparkering göras mer effektiv och hållbar, och Parkamo gör det möjligt för detta att hända.”

Parkamos uppdrag är att möjliggöra hållbar parkering och att ständigt introducera nya funktioner för att främja detta mål. Ett exempel är dess "Find & Park"-funktion som hjälper förare att identifiera områden med flest tillgängliga parkeringsplatser, använda sig av exklusiva parkeringsplatser genom sitt peer2peer-parkeringsprogram och erbjuder även CO2-kompensation för all parkering som görs via appen.

Information om EPTI
EPTI investerar kapital och operativt stöd till bolag, entreprenörer och grundare för att bygga marknadsledande innovativa företag under devisen "We Empower Innovation". Som en venture builder sker detta genom att man tillför erfarenhet från andra grundare, kapital, resurser, processer, toppmodern teknik samt kommersiell exekvering och marknadsföring. EPTI startar även bolag och joint ventures med drivna medgrundare och bolag. Bolagen i EPTIs portfölj finns inom segmenten Gaming, Fintech, Marketplace, SaaS samt Services. Sedan starten 2017 har en portfölj på fler än 25 bolag byggts upp varav de majoritetsägda bolagen omfattar sammanlagt cirka 200 medarbetare i sju länder runt om i Europa. EPTI är mer än ett investmentbolag, det är delvis ett investmentbolag och delvis ett servicebolag. En venture builder för grundare, av grundare.

Information om Parkamo
Parkamo kombinerar inventeringen av både professionella och privata leverantörer i en app och är som Booking.com för parkering. För närvarande har Parkamo redan integrerat åtta parkeringsappar, inklusive Easypark, Parkster och ParkNow. Det är redan möjligt att parkera via Parkamo i 20 länder och cirka 4380 städer i hela Europa. Parkeringsoperatörer och deras infrastrukturleverantörer är också bland partnerna. Med varje parkeringstransaktion donerar Parkamo Green Parking ett bidrag till certifierade klimatvänliga projekt och hjälper till att minska CO2-utsläppen. Parkamo grundades 2019 av den svenska företagsbyggaren EPTI. VD för Parkamo är Katharina Wagner. Huvudkontoret ligger i München.
För mer information, se Ventures hemsida www.parkamo.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Adam Bäckström, CFO, Invajo Technologies AB
E-post: adam@invajo.com
Telefon: +46 73 026 68 26

Information om Invajo
Invajo erbjuder unika tjänster för effektiv och smidig digital hantering av bokningar, inbjudningar och events. Vi hanterar hela flödet åt våra kunder och detta oavsett om det gäller ett digitalt eller fysiskt arrangemang. Våra tjänster används av alltifrån stora internationella företag till enskilda individer och vi finns tillgängliga globalt.

För mer information, se Invajos hemsida www.invajo.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 00 | info@eminova.se

Entrepreneur, potential partner, talent or investor?