EPTI signerar nytt avtal med Space – Digital Culture Center med ett minimumvärde om 8,3 miljoner
Categories:

EPTI (”EPTI” eller “Bolaget”) har tecknat ett nytt avtal inom sitt erbjudande Venture Building as-a-Service med det delägda digitala kulturcentret Space. Avtalet blir det tredje i ordningen där EPTI fortsatt blir teknikpartner till Space, ett samarbete som inleddes under 2019. Det nya avtalet löper på 12 månader med ordervärde på 2,9 miljoner SEK med en option på 24 månader där ytterligare 5,4 miljoner SEK tillförs i ordervärdet. Det totala ordervärdet kommer minst uppgå till 8,3 miljoner SEK vid optionens utnyttjande och betalningen kommer erläggas kontant.

EPTI har sedan tidigare ett pågående avtal gällande investering i Space. EPTI förser Space med teknikresurser som delvis växlas mot delägarskap som bedöms slutföras under Q4 2021. I samarbetet har EPTI och Space utvecklat ”Space Portal”, systemen för game launcher, app och administration som fungerar som den digitala kontaktytan i spelande och interaktion med stora delar av Space.

Space är ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm. En fysisk mötesplats för den digitala generationen. Här kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur, däribland gaming, musik, content creation och digitalt know-how, allt under ett och samma tak. Ett inkluderande hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans, ett community där nya formationer och affärsidéer tar fart.

Space ägs till majoritet av Pophouse Entertainment som grundades av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson 2014. Företaget äger och driver ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus, Hasselbacken och Space.

Måns Pontén Söderlind, Vice VD EPTI kommenterar: “Efter att ha arbetat nära med Space i nästan två år känns det fantastiskt roligt att få fortsätta aktivt bidra till resan efter att det öppnar den 27e november. Space är något helt världsunikt som dessutom ligger många i EPTI nära med intresset av gaming, digital kultur och att bidra till att demokratisera tillgången till techkunskap som behövs för att fylla dagens och framtidens behov via Space Academy.”

Information om Space
Space är ett digitalt kulturcenter i hjärtat av Stockholm. En fysisk mötesplats för den digitala generationen. Här kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur – gaming, musik, content creation och digitalt know-how, allt under samma tak. Ett inkluderande hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans – ett community där nya formationer och affärsidéer tar fart.

För mer information, se bolagets hemsida www.space.cc

Information om EPTI
EPTI har sedan tidigare träffat en avsiktsförklaring om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal genom vilket Invajo Technologies AB (”Invajo”) ska förvärva samtliga aktier i EPTI i ett så kallat omvänt förvärv.

EPTI investerar kapital och operativt stöd till bolag, entreprenörer och grundare för att bygga marknadsledande innovativa företag under devisen "We Empower Innovation". Som en venture builder sker detta genom att man tillför erfarenhet från andra grundare, kapital, resurser, processer, toppmodern teknik samt kommersiell exekvering och marknadsföring. EPTI startar även bolag och joint ventures med drivna medgrundare och bolag. Bolagen i EPTIs portfölj finns inom segmenten Gaming, Fintech, Marketplace, SaaS samt Services. Sedan starten 2017 har en portfölj på fler än 25 bolag byggts upp varav de majoritetsägda bolagen omfattar sammanlagt cirka 200 medarbetare i sju länder runt om i Europa. EPTI är mer än ett investmentbolag, det är delvis ett investmentbolag och delvis ett servicebolag. En venture builder för grundare, av grundare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Adam Bäckström, CFO, Invajo Technologies AB
E-post: adam@invajo.com
Telefon: +46 73 026 68 26

Information om Invajo
Invajo erbjuder unika tjänster för effektiv och smidig digital hantering av bokningar, inbjudningar och events. Vi hanterar hela flödet åt våra kunder och detta oavsett om det gäller ett digitalt eller fysiskt arrangemang. Våra tjänster används av alltifrån stora internationella företag till enskilda individer och vi finns tillgängliga globalt.

För mer information, se Invajos hemsida www.invajo.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 00 | info@eminova.se

Entrepreneur, potential partner, talent or investor?